Inmiddels is het al iets meer dan een weekje geleden dat wij met z’n allen alweer de 4e editie van de NNF Challenge Sports Cup hebben meegemaakt bij CVV Zwervers. Ook dit jaar kende het toernooi een nieuwe winnaar, want na een spannende finale legden de mannen van Chicos d’Oro, het team van Leeroy Owusu, beslag op de NNF Challenge Sports Cup. Zij gingen er met de wisselbeker vandoor, wonnen het prijzengeld van 500 euro én ontvingen een gratis inschrijving voor de volgende editie van de NNF Challenge Sports Cup. Hiermee kunnen zij volgend jaar hun titel komen verdedigen.

In totaal zijn er tijdens deze editie van de NNF Challenge Sports Cup 81 wedstrijden gespeeld waarin de teams zich constant van hun beste kant lieten zien. Uiteindelijk slaagden de mannen van Chicos d’Oro er dus in om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Dit deden zij door onder andere de mannen van Blackstars (het team van Reggie Duah) en FC Bolsward (het team van Marvin Strik) uit te schakelen. In een spannende finale tegen West-Side wisten zij uiteindelijk met penalty’s te winnen. Dat betekende dat West-Side op de 2e plek eindigde en hiervoor een bedrag van 200 euro ontving. De mannen van West-Side, die vorig jaar het toernooi wonnen en ook dit jaar een uitstekende indruk achter lieten, waren in de finale gekomen door onder andere de mannen van The Hague City (team van Deniz Arslan) en Omen (team van Hicham Faik) uit te schakelen. Het laatstgenoemde team schakelden zij uit na een erg spannende wedstrijd én penaltyserie waarin uiteindelijk onze fotograaf zelfs een belangrijke rol speelden. Zo wist hij namelijk vast te leggen dat één van de penalty’s er uiteindelijk wel in zat nadat hier discussie over was ontstaan. De mannen van Omen zetten wij daarnaast ook graag extra in het zonnetje in dit verslag. Zo konden wij nog op hen rekenen nadat een team zich op het allerlaatste moment had afgemeld. Dat zij op het laatste moment alsnog aansloten konden wij dan ook erg waarderen. Uiteindelijk eindigde Omen op de 4e plek nadat zij de kleine finale met penalty’s hadden verloren van de andere verliezend halve finalist, namelijk FC Bolsward. Hierdoor ontving FC Bolsward een bedrag van 100 euro. De sportiviteitsprijs, een prijs die toegewezen werd door de scheidsrechterscommissie, was voor Three Points United. Ook zij ontvangen een gratis inschrijving voor de volgende editie van de NNF Challenge Sports Cup.

Daarnaast zijn er dit jaar ook een aantal individuele prijzen verdeeld. Zo ging de prijs voor de beste speler dit jaar naar Bas Kuipers, een speler van West-Side. De scouts waren het erover eens dat hij zich constant wist te onderscheiden met een aantal prachtige acties. De prijs voor beste keeper was voor Soufian van Omen. Hij speelde tijdens het toernooi een belangrijke rol voor zijn team met een aantal schitterende reddingen. De topscoorder van het toernooi werd Marvin Stik, de teamcaptain van FC Bolsward dat uiteindelijk als 3e eindigde op het toernooi. Al deze prijswinnaars ontvingen naast een prachtige trofee een waardebon van Sporthuis Pim Doesburg.

Als laatst willen wij alle teams én bezoekers bedanken dat zij er ook dit jaar weer bij waren tijdens de NNF Challenge Sports Cup. Zonder jullie is er natuurlijk geen toernooi en wij hopen dat jullie het ook dit jaar weer naar jullie zin hebben gehad. Daarnaast kunnen wij natuurlijk niet anders dan alle vrijwilligers te bedanken voor hun tomeloze energie en inzet. Wij zijn echt super blij dat wij telkens weer op zo een fantastische crew kunnen rekenen en hopen natuurlijk dat ook jullie er volgend jaar allemaal weer bij zijn.

Nieuwsgierig naar de eerste sfeerbeelden van de NNF Challenge Sports Cup? Bekijk dan de fotoverslagen van Peter Diepstraten en John Groeneweg op onze Facebook pagina. Zie jij hier jezelf of bekende gezichten? Vergeet ze dan zeker niet te taggen. Daarnaast volgt binnenkort natuurlijk ook het videoverslag. Houdt hiervoor de komende onze website en online kanalen in de gaten.

Facebook NNF Sports