Op zaterdag 17 juni was het tijd voor de 3e editie van de NNF Challenge Sports Cup. Na een spannende finale legden de mannen van het Amsterdamse West-Side, het team van Orry Stoc Promes, beslag op de NNF Challenge Sports Cup. Zij versloegen in de finale Sporting Rotterdam, het team van Kenneth Klaverweide. Hierdoor gingen West-Side er niet alleen vandoor met de wisselbeker, maar wonnen zij ook het prijzengeld van 500 euro.

In totaal zijn er over de hele dag 85 wedstrijden gespeeld waarin de teams zich van hun beste kant lieten zien. Zij streden gedurende de gehele dag om de NNF Challenge Sports Cup. Ook lieten de bezoekers het dit jaar weer niet afweten en waren zij in grote getale aanwezig. Zij keken aandachtig naar de spannende wedstrijden, genoten van de aanwezige’s DJ en droegen op die manier bij aan de heerlijke voetbalsfeer die er heerste tijdens de dag. Ook maakte zij goed gebruik van de Food Area. Deze hadden wij dit jaar hadden uitgebreid met een Hamburgertent, een Churros Kraam, (Surinaamse) catering van Tante Es Express en (Hawaiiaans) schaafijs van Tranquilice Shaveice. Het was dan ook leuk om te zien dat deze elementen goed in de ‘smaak’ vielen.

De derde editie van de NNF Challenge Sports Cup is gewonnen door het Amsterdamse West-Side. Zij overleefden zowel de achtste- als kwartfinales door respectievelijk Playmakers, het team van Derrel Ramdin, en Blackstars, het team van Reginald Duah, met penalty’s uit te schakelen. In een spannende halve finale versloegen zij vervolgens Challende met 1-0 en hetzelfde deden zij in de finale tegen Sporting Rotterdam. Hierdoor eindige Sporting Rotterdam op de 2e plek en hiermee wonnen zij een geldbedrag van 200 euro. Het team van Kenneth Klaverweide bereikte de finale door FC Brazil, het team van Quincy Oostrum en Soccerstars, het team van Luigino Hoyer, uit te schakelen. Het laatstgenoemde team schakelde overigens het thuisspelende team NNF uit door hen met penalty’s te verslaan in de kwartfinale. De kleine finale tussen Challande en Soccerstars werd gewonnen door de mannen Soccerstars met penalty’s. Hiermee pakte het team van Luigino Hoyer de 3e plek en ontvingen zij een geldbedrag van 100 euro. Daarnaast werd de sportiviteitsprijs, een prijs die toegewezen werd door de scheidsrechterscommissie, uitgereikt aan Across Logistics. Zij mogen hierdoor volgend jaar gratis meedoen aan de NNF Challenge Sports Cup.

De prijs voor de beste speler ging dit jaar naar Karim Mossaoui, een speler van Challande. De scouts waren het erover eens dat hij zich in elke wedstrijd onderscheidde met prachtige acties. De prijs voor beste keeper was voor Yassin Roosblad. Mede dankzij zijn vele reddingen wist zijn team, namelijk West-Side, de finale te bereiken én te winnen. De topscoorder van het toernooi werd Jan Hooiveld, een speler van het Groningse Panasz én een bekende naam. Ook in 2015 liet hij zich namelijk al kronen tot topscoorder van het toernooi. Al deze prijswinnaars ontvingen naast een prachtige trofee een waardebon van onze sponsor Sporthuis Pim Doesburg. De prijs voor de beste scheidsrechter ging naar Jan Jung die tot nu alle edities van de NNF Challenge Sports Cup als scheidsrechter aanwezig was.

Ter afsluiting zijn wij super trots op weer een geslaagde editie van de NNF Challenge Sports Cup. Om te beginnen zijn wij zeer dankbaar voor alle teams die dit jaar weer hebben meegedaan. Ook willen we alle bezoekers bedanken die de tijd hebben genomen om het toernooi te bezoeken. Wij hopen dat jullie het allemaal naar jullie zin hebben gehad. Daarnaast kunnen wij natuurlijk niet anders dan alle vrijwilligers te bedanken voor hun tomeloze energie en inzet. Zoals altijd hadden wij er zonder jullie nooit zo een fantastisch voetbalfeest van kunnen maken. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we elk jaar weer op jullie mogen rekenen en dat jullie onderdeel zijn van onze crew. Ook hopen wij de komende jaren op jullie support te mogen rekenen.

Ben jij nieuwsgierig naar de eerste sfeerbeelden van de NNF Challenge Sports Cup? Neem dan een kijkje in het sfeerverslag dat is samengesteld door Moniek Arends. Hier kom je terecht door op onderstaande foto van West-Side, de winnaar van de NNF Challenge Sports Cup, te klikken. De komende tijd volgen er nog meer foto’s, video’s, interviews en verslagen via onze website en alle andere online kanalen. Houdt deze de komende tijd dus goed in de gaten.