Op zaterdag 18 juni was het tijd voor de NNF Cup 2016 en na een spannende finale hebben de mannen van FLEX, een team met spelers van onder andere ADO Den Haag, PSV en BVV Barendrecht, beslag gelegd op de wisselbeker van de NNF Cup. Ook gingen zij ervandoor met het prijzengeld van 500 euro.

In totaal hebben 32 teams deelgenomen aan het toernooi en daarom gingen we al om 10:30 uur van start. Gedurende het toernooi viel de regen met bakken uit de lucht. Dit heeft er ons er echter niet van weerhouden om er een prachtige dag van te maken. Zo lieten de teams zich van hun beste kant zien en bleven zij fanatiek strijden. Daarnaast hebben ook de bezoekers zich van hun beste kant laten zien, want ook zij wisten hun weg in grote getale te vinden naar Sportpark Couwenhoek. Dat elk nadeel zijn voordeel heeft bleek ook hier maar weer, want doordat het buiten regende was de kantine het gehele toernooi stampvol.

De tweede editie van de NNF Cup is gewonnen door het team van Flex. Zij wisten in de 1/8 finale, het thuisspelende team, NNF uit te schakelen. Ook NioCars, een team dat fanatiek gestuurd werd door een leuke groep supporters, moest er in de kwartfinale aan geloven. In een spannende halve finale versloegen zij vervolgens, de winnaars van de eerste editie van de NNF Cup, namelijk Team Exca 88-89. In de finale namen zij het op tegen FC Rotterdam-Oost, het team dat ervoor zorgde dat de mannen van Zengange de finale net niet wisten te bereiken. Het was, net zoals vorig jaar, een spannende finale die met het minimale verschil van 1-0 door de mannen van Flex werd gewonnen. Hierdoor eindigde FC Rotterdam-Oost op de 2e plek en ontvingen zij een geldbedrag van 200 euro. De kleine finale, namelijk de strijd om de 3e en 4e plek, werd gewonnen door Zengange. Zij versloegen de mannen van Team Exca 88-89 met penalty’s. Hiermee pakte Zengange de 3e plek en ontvingen zij een geldbedrag van 100 euro. De sportiviteitsprijs, een prijs die toegewezen werd door de scheidsrechters, werd uitgereikt aan het Singh Team. Zij lieten zich volgens de scheidsrechters op een zeer waardige manier zien tijdens het toernooi. Hierdoor kunnen zij volgend jaar gratis meedoen aan de NNF Cup.

Daarnaast waren er een aantal individuele prijzen te winnen. Zo won Osama Rachid, één van de spelers van Flex, de prijs voor de beste speler. De prijs voor beste keeper was voor Aldrick Susanna, de keeper van Zengange en Sander Barragan, een speler van kwartfinalist Challande, werd gekroond tot topscoorder van de NNF Cup 2016. Naast een prachtige trofee, ontvingen zij ook waardebonnen van onze sponsor Sporthuis Pim Doesburg.

Alle teams zijn tijdens het toernooi voorzien van een gezonde lunch, die volledig werd verzorgd door de Albert Heijn Koperwiek. Nadat de teams daarnaast klaar waren met voetballen, hebben zij een drankje ontvangen en konden zij een barbecue maaltijd nuttigen. Deze maaltijd werd mede mogelijk gemaakt door alle partners en donateurs van de NNF Cup 2016 en hier zijn wij hen natuurlijk ontzettend dankbaar voor.

Ondanks alle goede intenties om jullie de gehele dag te voorzien van updates via de website en social media kanalen, zijn we hier tijdens alle drukte niet meer aan toegekomen. Mede daarom zijn we onze mediapartners Radio Capelle en RTV Rijnmond zeer dankbaar voor het live verslag waar zij tijdens vrijwel het hele toernooi hebben gezorgd. We hopen dan ook dat, ook de mensen die niet aanwezig konden zijn, veel van het toernooi hebben meegekregen.

Afsluitend kunnen we natuurlijk niet anders dan alle vrijwilligers te bedanken voor de enorme inzet en energie die jullie gisteren getoond hebben. Zonder jullie hadden we er gisteren nooit zo een mooie dag van kunnen maken en we mogen in onze handen wrijven dat we elk jaar weer op zo een fantastische groepen mensen kunnen rekenen.

Hou de komende tijd onze website en social media in de gaten, want onze fotografen Moniek Arends en Fred van Erkel hebben gisteren de hele dag mooie foto’s gemaakt. Daarnaast volgt er binnenkort ook een videoverslag van Yoshua Priele. Blijf ons dus volgen en blijft op de hoogte van het laatste nieuws rondom de NNF Cup.